Хрватски десничарски портал «Priznajem.hr», обасуо је дрвљем и камењем нову министарку спољних послова у влади Андреја Пленковића, Марију Пејчиновић Бурић, јер «течно прича српски».

 

«Оно о чему смо раније писали, а што широј јавности ипак није познато сада се поновно потврђује и проширује. Нова министарка спољних послова у влади Андреја Пленковића, Марија Пејчиновић Бурић, на течном српском језику, говори о пројектима владе Србије» — истакнуто је као порука на сајту «Priznajem.hr».

На порталу се истиче да је министарка била и савјетница Ивице Дачића или «малог Слобе», како га називају на хрватском десничарском сајту, као и да је од 2013. године радила у као савјетница за европску политику, тачније «водила је ‘ПЛАЦ’ пројекат (Policy and Legal Advice Centre), који помаже Србији у припремама за приступање Европској унији».

«Можда то не би било ништа чудно да се Марија Пејчиновић Бурић није доласком Владе Андреја Пленковића, нашла на позицији државног тужиоца, те на крају чак постала министарка спољних послова, а до данашњег дана на страницама ПЛАЦ пројекта је уписана као водитељка тима. Дакле јасно је, Хрватска државна тужитељка активно је радила на олакшавању приступања Србије Европској унији и то у времену када је исти ресор у којем је радила ријешавао разна тешка питања у преговорима са Србијом. Од питања несталих особа, враћања културног блага па и до спорног закона о универзалној јурисдикцији. Цијело то вријеме Хрватска је имала особу која је годинама прије радила за владу Републике Хрватске, али истовремено и за интересе Србије» — пише овај сајт.

На посебном месту у тексту хрватског портла нашао се следећи пасус:

«Али оно што можда још више изненађује да је садашња министарка спољних послова на течном српском за једну телевизију Србије говорила о пројектима владе Србије. Па се тако понавља.»

 

 

Тагови: ;