Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

15. ЈУН 2017. ГОДИНЕ

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 66 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашла су се 23 насељена места. Током напада оштећено је 18 кућа и зграда интерната.

 

13:16

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 11 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Алмазној, Фрунзе, Обозное, Лозовое, Нижне Лозовое и Красни Лиман.

 

 

14. ЈУН 2017. ГОДИНЕ

 

23:14

 

Вечерас око 21:00 украјинске снаге су отвориле ватру на Петровски рејон Доњецка. Током напада рањен је цивил 1957. годиште.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 65 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 19 насељених места. Током напада оштећено је минимум 18 кућа.

 

13:16

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана девет пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Лозовое, Фрунзе, Красни Јар, Обозное, и Желобок.

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Круту Балку у околини Јасиновате, као и насеља Сосновское и Набережное на југу ДНР. Током напада оштећено је пет кућа и далековод.

Тагови: ; ;