Белоруски председник Александар Лукашенко је изразио забринутост због размештања војника НАТО-а и беспилотних борбених авиона на западним границама Белорусије.

Александар Лукашенко је навео да су на западним границама Белорусије стациониране оружане снаге и унапређене борбене летелице.

«Кад видим фотографије тих дронова они су тако велики, као прави авиони», рекао је Лукашенко на састанку са секретарима Савета безбедности чланица Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ).

Како је рекао, то су борбени дронови, преноси Тас.

«Против кога? А они кажу: опусти се, не мораш да изводиш војне вежбе. Не, ми ћемо ипак изводити вежбе зато што државну безбедност нико не треба да занемарује ни Русија, ни Белорусија, ни ОДКБ», рекао је белоруски председник.

Истакао је да белоруска и руска војска делују као један субјект према Западу те да ће наставити да изводе заједничке вежбе.

«Ми не претимо, нећемо изводити никакве нападе нити ћемо бити у рату са неким, али своју војску обучавамо тако да може да одговори на сваку претњу и нанесе неприхватљиву штету сваком ко пожели да се бори против нас», рекао је Лукашенко.

Навео је да Белорусија неће да формира нити размешта нове војне јединице на граници са другим земљама.

«Али видимо све више војних јединица и војски, укључујући и стране које се са очитим жаром размештају у близини наших граница», рекао је белоруски председник.

ТАНЈУГ/РТС

Тагови: ; ; ; ;