Ако Русија види претњу по Крим, она ће га бранити свим расположивим средствима. Изјавио је председник Русије Владимир Путин у трећем делу интервју-филма, редитеља Оливера Стоуна приказаном на Шоутајм каналу, преносе РИА Новости.

 

«Након што је Крим постао пуноправни део Русије, наш однос према тој територији се радикално променио. И ако видимо претњу упућену својој територији, као и Криму — нашој територију, ми, као и било која држава, ми ћемо бранити нашу територију свим средствима која су нам на располагању «, рекао је Путин.

Руски лидер је рекао да је Русија одлучила да не осваја Крим, али становници полуострва су сами одлучили да се придружи Русији.

«По украјинском закону, расписан је апсолутно легитиман референдум. Кримски парламент је изгласао великом већином да се придруже Русији», рекао је Путин.

Он је додао да је Русија само створила услове да људи могу да изађу на биралишта.

«Ми нисмо имали борбу, није било пуцњаве, нико није убијен»,  рекао је Путин.

Крим је постао део Русије  након референдума спроведеног  у ​​марту 2014 у ком је  96.77% бирача Републике Крим и 95,6% становништва  Севастопоља  гласало  у корист уласка у састав  Руске Федерације.

Тагови: ; ;