Човек наоружан пушком, упао је на добротворну бејзбол утакмицу на којој су се налазили републикански конгресмени и отворио ватру. Повређено је неколико људи, а полиција је реаговала и ранила нападача.

Услед задобијених повреда у окршају са полицијом, 66 годишњи американац је убрзо преминуо.

Напад се догодио рану ујутру у предграђу града Александрије, на групу конгресмена из Републиканске странке, на челу са координатором Представничког дома Стефаном Скалисом, пред сам почетак добротворне бејзбол утакмице.

Неко време након окупљања политичара, на бејзбол терен је стигао и нападач наоружан пушком, који је отворио насумичну ватру испаливши око стотину метака.

«Меци су летели на све стране. Људи су покушавали да се сакрију. Мислио сам да се никада неће завршити», изјавио је један очевидац за телевизијски канал АБЦ.

Неколико људи је повређено, укључујући и лидера републиканске већине у Представничком дому Стефана Скалиса и два припадника његовог обезбеђења.

Нападач је идентификован као 66 годишњи Џејмс Хоџкинсон који живи у Илиноису, и познат је као огорчени противник Трампове политике и  ватрени присталица демократа.Чак је добровољно волонтирао у изборном штабу  Бернија Сандерса.

Према изјави очевидаца, пре него што је ушао на бејзбол терен,  Хоџкисон је питао из које странке су конгресмени, који су присутни  на утакмици. Када је добио одговор да су републиканци, ушао је унутра и отворио ватру.

Подсетимо, Александрија се налази само 10 миља јужно од Вашингтона.

Тагови: ; ; ;