Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско -сат времена испред средњеевропског)

 

19:38

 

Данас у поподневним сатима украјинске снаге су поново напале позиције Народне милиције у подручју насеља Счастје, и том приликом уништен је аутомобил једног од војника ЛНР. Жртава није било. Ово је већ трећи дан заредом како украјинске снаге нападају Счастје.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 55 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места. Током напада оштећене су 4 куће и гасовод.

За претходних недељу дана украјинске снаге су 447 пута напале територију ДНР. Под ватром се нашло 40 насељених места ДНР. Четири особе су погинуле а 5 их је рањено. Оштећена су или уништена 62 стамбена објекта.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља  Фрунзе, Калиново, Обозное, Логвиново, Молодежное, Калиновка и Желобок где су рањена два припадника Народне милиције.

 

Тагови: ; ;