У оквиру проширења овлашћења државе у борби против тероризма у Немачкој ће се отварати досијеи и за децу старости од шест до 14 година, пише Дојче веле.

Министри унутрашњих послова Савезне Републике Немачке и савезних покрајина сматрају да је неопходан надзор апликација за размену порука попут популарног WhatsApp или Viber и јача контрола малолетних азиланата.

Убудуће ће надлежне службе моћи да узимају отиске прстију и мигрантима између 6 и 14 година старости, чиме ће се боље координисати борба против тероризма, пише Deutsche Welle.

Савезни Министар унутрашњих послова Томас де Мезијер каже да је постигнут велики напредак и да међу савезним покрајинама не би смело да буде несугласица када је реч о унутрашњој безбедности.

«Донели смо одлуку да на нове темеље поставимо истрагу о потенцијалним нападачима и процену опасности», каже он.

«Немачка антитерористичка политика поприма детињасте обрисе. Убудуће ће, како би се стегао обруч, моћи да узимају отиске прстију и малолетницима из породица које су поднеле захтев за добијање азила у Немачкој. Зар Министри унутрашњих послова немају паметнија посла него да отварају досијее за децу између 6 и 14 година старости? Пре свега би се требало побринути да деца, чијим је породицима одобрен боравак у земљи, редовно похађају школу и да науче немачки. Тако ће бити мање шансе да постану мета религиозних фанатика», пише Folksshtyme.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;