Заменик председника комитета Савета Федерације за међународне послове Андреј Климов је, у интервјуу за РТ, коментарисао одлуку Председника Украјине Петра Порошенка да укине закон о времену боравка у затвору, који је назван по тадашњој украјинској хероини Нађи Савченко. Према његовим речима, Кијевски режим је користио Нађино име када му је то било корисно, али је сада одлучио да је заборави.

«Нема илузија о томе да им није требала Нађа Савченко, већ само симбол отпора. Вративши се кући, она је ушла у реалну политику и одлучила да докаже да је неопходно преговарати са Донбасом, чиме је окрениђула званични Кијев против себе. Када је престала да се уклапа у оно што се сматра добрим за садашње политичаре у Кијеву, одбацили су је, а њена оставштина је ликвидирана. Искористили су је и одбацили», рекао је Климов.

Он сматра да би њена реторика могла да је кошта живота, с обзиром на садашњи развој ситуације у Украјини.

«Не би ме изненадило да јој се нешто деси на путу до посла. Они имају довољно лудих момака који би то могли да ураде. У њеној родној земљи је у већој опасности него што је била у затвору», закључио је Климов.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;