Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да ће ова локална заједница сутра угостити 50 деце са југа Косова, у склопу пројекта «Спојимо српску децу са Косова и Метохије и Републике Српске».

 

«Ово је први пут да на подручју Сарајевско-романијске регије једна општина учествује у овом пројекту. Зато смо у пројекат укључили две основне школе – `Пале` и `Србија`», изјавио је Југовић.

Он је нагласио да је реч о деци узраста од 10 до 14 година, која ће на Палама боравити седам дана и бити смештена са наставницима по кућама својих вршњака.

Према његовим речима, ово је диван пројекат који показује хуманост, јер та деца живе у страху и потребно им је дружење и слобода кретања, а све то ће имати на Палама.

Југовић је истакао да је презадовољан што је општина пружила руку овој деци, с обзиром да је у задњи час отказана посета Лакташима, где је требало да бораве.

«Деца са Космета ће видети лепоте Пала и понети најлепше успомене одавде, а ово је и прилика да наша деца виде како је мало потребно да се буде срећан», поручио је Југовић.

Укупно 650 деце са Косова и Метохије долази сутра у Републику Српску, а у наредних седам дана по групама ће боравити у 13 градова и општина Српске.

Пројекат «Спојимо српску децу са Косова и Метохије и Републике Српске» организује бањалучки Одбор за помоћ Србима Космета.

 

 

СРНА

Тагови: ;