Конгресмен из америчке државе Масачусетс Роберт Кенеди предложио је иницијативу да се формира Национални центар реаговања на претње од стране Русије (The National Russian Threat Response Center).

Према нацрту овог закона нова структура би требала да «синхронизује анализе» о Русији добијене на основу обавештајних података добијених дипломатским каналима од извора из владајућих структура.

«Руски напад на наше изборе није жеља да се помогне било којој странци, него да се ослаби кредибилитет наших институција и поткопа темеље наше демократије»- рекао је конгресмен.

Аутори документа сматрају да ће уколико буде основан, центар добијати информације од владиних структура. У његово руководство би улазили припадници ЦИА, ФБИ, Стејт Департмента, Министарства правде, Министарства одбране и осталих оделења.

Према информацијама издања Boston Herald, Кенеди је затражио финансијску помоћ од 20 милиона долара у оквиру програма финансија Националне обавештајне службе САД. Заузврат центар ће се бавити анализом «попуњавања празнина» у прикупљању обавештајних података о Русији. Иницијатори пројекта сматрају да ће центар прорадити за осам година.