Амерички режисер Оливер Стоуну је, у интервјуу «Росијској газети» направио паралелу између реакције медија на његов филм «Интервју са Путином» и «недељним фестивалом мржње према спољном непријатељу» из романа «1984» писца Џорџа Орвела.

«Ово је организована недеља мржње. Право Министарство истине», рекао је Стоун, коментаришући чланке у америчким медијима повезане са «мешањем» Русије у председничке изборе у САД.

Режисер је рекао да је скандал око Трампа ужасан и окарактерисао га је као «Рашагејт», правећи аналогију са политичким скандалом «Вотергејт», који је коштао функције Председника САД Ричарда Никсона.

«То је ужасно, Рашагејт. У ствари, мрзе Трампа. Спојили су два човека и настала је конфузија. Иако се они никада нису срели, говоре да су саткали велику теорију завере», каже Стоун.

Документарни филм «Интервју са Путином» је приказиван на америчкој ТВ Showtime од 12 до 15 јуна. У филму руски Председник прича о својој породици, о односима познатих политичара, достигнућима о спорту и о свом ставу према СССР и САД.

Ката

 

 

 

 

 

Извор Спутњик

Тагови: ; ;