Амерички председник Доналд Трамп није имао много добрих недеља откад је постао 45. председник САД, али ова недеља је његова најгора, пише Си-Ен-Ен.

Ово је недеља, како се наводи, у којој је истрага о руској умешаности у председничке изборе 2016. године дошла до Овалне собе, а и самог Трампа.

„Вашингтон пост“ је у среду објавио да истрагу против Доналда Трампа води специјални саветник Боб Милер због могућности да је Трамп ометао правду када је отпустио директора ФБИ Џејмса Комија.

Трамп је на неки начин ту причу и потврдио.

„Истрагу против мене због отпуштања директора ФБИ води човек који ми је рекао да га отпустим. Лов на вештице“, написао је Трамп.

Си-Ен-Ен наводи да је Трампов став око саме истраге све гори и гори. Од четвртка ујутру до петка ујутру објавио је низ твитова у којима је исказао своју фрустрираност.

Говорио је да за „причу о Русима нема никаквог доказа“, а онда се и питао зашто се не води истрага против Хилари Клинтон, која је такође сарађивала са Русијом.

Проблем за Трампа је, како пише Си-Ен-Ен, што ће Милерова истрага потрајати, преноси Б92.

„Облак који се ових месеци надвијао над Трампом ове недеље је постао већи и тамнији. А напољу нема кишобран“, констатује Си-Ен-Ен.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ; ;