Ноћас око два сата је букнуо пожар у Горњој Подгори у Макарској. Он је сада у делу према месту Подгора под контролом, али се ватра шири према шуми Парка природе Биоково. Јак ветар отежава гашење у коме учествује преко 200 ватрогасаца са око 100 возила на терену.

Због јаке буре, која је дувала брзином од 70 — 100 km/h, пожар се из Горње Подгоре за само двадесетак минута примакао првим подгорска кућама и хотелима, преноси Hina.

Евакуисани су гости хотела и део становника Подгоре чијим је кућама запретила ватра, рекао је ватрогасни командант Дражен Главина, додајући да стање на терену није задовољавајуће јер се ватра ојачана ветром и даље се брзо шири густом боровом шумом кроз Парк Природе Биоково, док ватрогасци улажу велики напор како би обуздали ширење пожара на тешко приступачном терену.

У помоћ ватрогасцима притекла су на кратко и три авиона за гашење пожара који су због јаког ветра на мору у Брачком каналу одустали од наставка гашења из ваздуха и вратили се у базу. Због опасности су искључени далековод и ниско напонска мрежа па је Подгора од јутрос без електричне енергије.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;