Војни експерт и директор стратешке коњунктуре Иван Коновалов је, у интервјуу за РТ, прокоментарисао речима украјинског Министра спољних послова Павела Климкина да НАТО може пуно тога да научи од Украјине. По његовом мишљењу, такве изјаве су некомпетентне јер потичу од човека чије дужности не укључују интеракцију са оружаним снагама.

«Почнимо од чињенице да је тако нешто рекао Министар спољних послова а не Министар одбране, који је мудро одлучио да ћути јер он најбоље зна у каквом је стању војска Украјине. Каква тактика? Она је неуспешна, јер су изгубили све што су могли. Спремнији су у односу на претходне године само због тога што су у украјинској војсци ангажовани страни експерти, уложен је новац и по мало напредују, али у врло ограниченом обиму. Војска Украјине и Национална гарда уче од представника НАТО. Чему ће их научити? Мислим ничему», рекао је Коновалов.

Војни експерт је напоменуо и да ће улазак Украјине у НАТО само погоршати борбене потенцијале савеза.

«НАТО ће морати да се суочи са свим проблемима украјинске војске, који би требало да се превазиђу, али они то не умеју. Говоримо о страшној корупцији, страшној логистици, полураспаднутом војно-индустријском комплексу који својим трупама готово ништа не може да понуди», закључио је експерт.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;