Кремљ и даље сматра да санкције Европске уније против Русије нису легитимни, и да пре свега имају повратне штетне последице по европске земље, изјавио је данас портпарол председника Русије Дмитриј Песков поводом одлуке ЕУ о продужењу санкција против Москве, укључујући и Крим и Севастопољ.

 

Песков је на питање о ставу Кремља о данашњој одлуци Брисела одговорио да је «он (став) традиционално негативан», преноси ТАСС.

«Као и раније, не слажемо се с тим санкцијама. Ми их не сматрамо легитимним. Штавише, сматрамо да штете не само нама, него и земљама које су их покренуле.»

Раније данас, Европска унија продужила је за још годину дана санкције Русији, уведене 2014. године након референдумске одлуке Крима да се припоји Руској Федерацији.

Санкције против Крима обухватају забрану увоза било какве кримске робе, европске инвестиције на Криму, укључујући аквизиције имовине, финансирање предузећа и пружање услуга, чак и оних туристичких. Европским бродовима није дозвољено да пристају у кримске луке у било ком случају, осим у ванредним ситуацијама, наводи ТАСС.

Тагови: ;