Војска САД чини све да погорша ситуацију у Сирији. САД подстиче терористе на сукобе са сиријском војском, рекао је за News Front политиколог Дмитриј Родионов.

«Понашање САД-а све више и више указује на то да они подстичу терористе ИСИЛ-а. Верујем да чине све што је у њиховој могућности да их гурну у сукоб са сиријском војском потискујући их из Раке на југ у правцу Деир ез Зор-а, Палмире и Хомса са перспективом да прекину «пут живота» Салемија-Алепо. Како другачије објаснити да Курди отварају коридоре за пролазак терориста, ради њиховог изласка на југ? И не само коридоре. Постоји информација да се у Акербату налазе добро обучени и наоружани припадници ИСИЛ-а пристигли из Раке и Ирака наоружани са М16 и осталим америчким наоружањем»- рекао је Родионов.

Он је такође прокоментарисао јучерашњи инцидент са обарањем сиријског војног авиона.

«Инцидент са обарањем сиријског авиона изнад Раке наравно изазива сумње. У оваквим условима никаква сарадња није могућа. Инциденти се већ дешавају и то кривицом америчке стране. И то више нису инциденти него циљане активности на подривању сиријске војске. На то не треба затварати очи»- рекао је Родионов.

 

 

Тагови: ;