Министарство информационе политике Украјине жели да забрани News Front због претње «националној безбедности». Ситуацију је прокоментарисао руководилац агенције Константин Книрик.

«Министарство је објавило списак сајтова које је неопходно забранити у «украјини». Хвала за ову промоцију. Узгред у Украјини имамо публику од 4 милиона људи месечно а након званичне забране биће их много више»- написао је Книрик на својој страници на друштвеној мрежи Вконтакте.

«Имајте на уму ви у министарству да нам ни у Европи публика није мања и да ће за ваше злочине свакако знати»- рекао је он.

«Они су националну безбедност Украјине изједначили са личним интересима мањег круга врхушке власти. Ми имамо веома филозофски став према овој врсти забране: савремене интернет технологије омогућавају људима да прате и забрањене сајтове. Мислим да ће ово само увећати број публике»- додао је он.

Он је такође поручио и налогодавцима украјинских власти са Запада да обрате пажњу на то да у овој држави у потпуности одсуствује слобода говора.

Тагови: ;