Протестни скуп, у организацији Демократског фронта, поводом дискриминације ћириличног писма у Црној Гори, биће одржан данас у Подгорици.

Скуп под мотом „Ћирилица наше писмо“ одржаће се испред зграде Министарства просвете, с почетком у 12 сати.

Функционер Нове српске демократије Будимир Алексић рекао је, да се протест организује због бруталне дискриминације ћириличног писма.

Алексић је навео да се многи ученици и њихови родитељи ових дана суочавају са немогућношћу да добију сведочанства и остала школска документа на ћирилици.

Све се ради да се избегне законска и уставна једнакост ћирилице и латинице“, истакао је он и додао да је Нова упутила захтев министру просвете Дамиру Шеховићу да изда препоруке директорима школа да омогући ученицима сведочанства на ћирилици.

На скупу ће, како је рекао Алексић, бити представници политичких странака које припадају Демократском фронту, културних и научних установа, невладиних организација које тај проблем осјећају као свој.

Он је додао да позив за скуп важи и за све политичке странке и невладине организације, које су за слободу, равноправност и поштовање људских и грађанских права.

ИН4С

Тагови: ; ;