Предсједник Демократске народне партије и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић казао је да предлог ДПС-а да се за недолично понашање посланици кажњавају и до пола плате, представља покушај скретања пажње са главних социо-економских проблема у Црној Гори.

Демократска партија социјалиста завршила је и предала Колегијуму Скупштине свој предлог измјена и допуна Етичког кодекса, којим се уводе новчане казне за недолично понашање посланика, и то од 30 до 50 одсто од зараде. То је раније казала посланица ДПС-а Александра Вуковић, која је учествовала у изради новог Кодекса.

Коментаришући овај приједлог, Кнежевић је потез ДПС-а назвао пријетњом.

„Пријетње Етичким кодексом, које ових дана упућује посланица из ДПС-а који носи шешир, доживљавам као патетично јефтини покушај скретања пажње са главних социо-економских проблема у које је држава запала захваљујући управо овој посланици и њеним колегама који су у парламенту изгласали толико антидржавних и антиграђанских закона да је право чудо да ова држава још постоји“, казао је Кнежевић за „Побједу“.

Он наводи да, уколико би се стварно примјењивао Етички кодекс, онда би, како је казао, ДПС остао без и једног посланика, јер би у нормалним и демократским државама они били предмет озбиљних судских процеса.

„Овако, посланици остаје да прекраћује своју меланхолију писањем и дописивањем Кодекса који за мене имају тежину таман колико и њена капа на глави. Јер ће једног дана заједно са својим колегама сазнати да је много ефикаснији народни кодекс који им грађани пишу сваког дана и који ће се много брже него што они мисле примијенити на сваког од њих у правној држави, у складу са Уставом и законима који су газили од тепиха у холу Скупштине“, поручио је Кнежевић.

ИН4С

Тагови: ; ;