Државни секретар САД Рекс Тилерсон припремио је план за успостављање конструктивних односа са Русијом, који се састоји из три главне тачке, пише «Базфид». Ми још не знамо ништа о томе, каже портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Кремљ не зна ништа о томе да је амерички државни секретар Рекс Тилерсон припремио план о успостављању конструктивних односа са Русијом, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

«Што се тиче Тилерсоновог плана – медији су сазнали за план, а ми још не знамо ништа о томе, боље је контактирати Министарство иностраних послова за коментар о том питању», рекао је Песков, пренео је Тас.

Према речима портпарола Кремља, Русија не разматра контра-захтеве од САД ради нормализације односа, као одговор на Тилерсонсов план.

Амерички портал Базфид известио је позивајући се на неименоване изворе да је државни секретар САД Рекс Тилерсон припремио план за успостављање конструктивних односа са Русијом, који се састоји из три главне тачке.

Прва тачка има за циљ убеђивање Москве да су бројне ствари, које Вашингтон приписује Русији, контрапродуктивне за обе стране.

Реч је упућивању оружја талибанима у Авганистану и о инцидентима са америчким дипломатама у Москви.

Друга тачка предвиђа сарадњу са Русијом на питањима од стратешког интереса за Сједињене Америчке Државе, попут Сирије, борбе против Исламске државе, денуклеаризације Корејског полуострва и сајбер-безбедности.

Трећа тачка плана наглашава значај одржавања стратешке стабилности у односима са Русијом.

ТАНЈУГ

Тагови: ; ; ; ; ;