Лондонске џамије добиће појачано обезбеђење након  последњег терористичког напада у северном делу британске престонице, саопштио је градоначелник Лондона Садик Хан.

У ноћи између понедељка и недеље комби је улетео у неколико пешака на северу Лондона, који су се враћали из џамије са ноћне молитве. Полиција је саопштила да је у инциденту погинула једна особа, 10 је рањено, од којих је осам хоспитализовано. Због сумње да је починио убиство са предумишљајем ухапшен је 48-годишњи белац.

„У најскорије време присуство полиције ће се повећати, нарочито у близини џамија и молитвених домова уочи завршетка поста и Рамазана“, рекао је Хан новинарима. „Последњих неколико недеља било је ужасно за Лондон“, истакао је он.

Шефица Скотланд јарда Кресида Дик изјавила је да се полиција веома озбиљно односи према свим манифестацијама екстремизма.

Последњи терористички напад био је четврти у Великој Британији за последњих нешто више од три месеца. Аутомобил је 3. јуна ударио у масу људи на Лондонском мосту, након чега су тројица наоружаних терориста напала пролазнике. Терористе је убила полиција. Седам особа је погинуло.

Спутник

Тагови: ; ;