На сајту Федералног министарства правде Немачке појавила се изјава Хајка Маса о потреби да се усаврши миграционо законодавство у земљи.

«Већ дуже време наша земља прима велики талас миграната, и због тога је неопходно да имамо циљано решење за проблем миграција. Реално и праведно било би из постојећих прописа створити миграционо законодавство које би задовољило потребе немачког друштва»- наводи се у саопштењу.

 

 

Миграциона криза која је захватила Европу највише је ударила на Немачку. Немачка је покушала да привуче јефтину радну снагу из земаља Блиског Истока, међутим мигрантски талас је испоставило се много већи него што су то очекивале немачке власти. Након што се нашла у тешкој ситуацији Немачка је покушала да пребаци одговорност и на друге земље чланице Европске уније. Међутим и то се испоставило много теже јер немачки федерални округ Баварска константно критикује миграциону политику своје земље. 

Мигранти, како се испоставило нису постали јефтина радна снага него криминалци и насилници које је неопходно још и бесплатно издржавати.

Тагови: ;