Алексеј Полковников директор Руске хуманитарне мисије дао је интервју српском издању  News Front-а, у просторијама Хемијско-техничке школе у Крушевцу, уочи отварања «паметне учионице» за учење руског језика са интерактивном таблом и савременом техничком опремом.

«Нигде осим у Србији не постоји наше представништво. Ми смо носиоци овог пројекта. Ми се налазимо у учионици опремљеној најсавременијом техником за лакше изучавање руског језика. Овде је телевизор, компјутер, Ово није први такав пројекат, већ смо их неколико реализовали а неће бити ни последњи. Сличан пројекат већ смо реализовали у Нишу»- рекао је Полковников.

У вези руско-српских односа Полковников је рекао:

«Компликовано је објаснити љубав Србије према Русији и Русије према Србији. Али ми смо словенски народи, имамо блиску културу, историју. Наша организација није велика, али ми чинимо све што можемо и што је у нашој моћи ћемо учинити.

У вези односа српског народа према руском језику он је рекао.

«Ово је веома компликовано питање због тога што човек мора да разуме због чега му нешто треба. Овде у школи, као и у школи у Нишу деца разумеју због чега им то треба. Важна је мотивација и ако људи имају мотивацију они ће учити руски језик.

Тагови: ; ;