Председник Србије Александар Вучић рекао је да су многи лоше реаговали на предлог да Ана Брнабић састави нову Владу и да је био изложен различитим притисцима због тога.

Осим Драгана Марковића Палме, од ког очекује да промени став, рекао је да ни у СПЦ, коју поштује, ни патријарх Иринеј, ни многе српске владике нису одушевљени избором Ане Брнабић, али да зна да и они, као и Марковић, знају шта је држава и увек гледају како да буду уз државу.

Председник је рекао и да му је Муамер Зукорлић рекао најтеже могуће речи поводом избора Ане Брнабић, али да не мисли да му је непријатељ.

„Био сам суочен са различитим врстама притисака, али што сад да кукам?“, рекао је Вучић и додао да је донео добру одлуку.

На питање да ли је Ана Брнабић имала подршку свих људи из Владе, Вучић је одговорио: „Како кога“.

Рекао је да има људи који су очекивали да они буду мандатари и да ту „нема филозофије“.

Бићу још неко време на челу странке, моји знају до када

Вучић је рекао да ће „још неко време“ бити на челу Српске напредне странке, а да његови сарадници у странци већ знају и до када ће то да буде.

Он је нагласио да то не значи да његови политички противници треба прерано да се радују.

„Ионако сам им рекао да се не брину, да ћу им оставити оне за које мисле да ће моћи да победе, али неће моћи да их победе“, рекао је Вучић.

На питање да ли ће Небојша Стефановић у наредном периоду највише да се бави странком, Вучић је рекао да он то чини, али не у толикој мери, јер је задужен за Градски одбор СНС-а.

„Странком се највише баве Дарко Глишић и потпредседници странке. Ту су Марко Ђурић, Марија Обрадовић, Милош Вучевић, Миленко Јованов. Они се баве странком“, рекао је Вучић.

Лични неуспех што нисам успео да одбраним Малог

Председник Србије је рекао да као свој лични неуспех доживљава то што није довољно чврсто и снажно стао иза градоначелника Београда Синише Малог.

„Лични неуспех који себи не могу да да опростим је што нисам чврсто и снажно стао иза градоначелника Београда Синише Малог. Нисам успео да га одбраним и он неће бити градоначелник Београда“, рекао је Вучић.

Упитан да ли ће Мали бити шеф кабинета Ане Брнабић, Вучић је рекао да не зна и да је то „њихова ствар“.

„Мислите да Синиша Мали треба да буде најсрећнији човек на свету што ће да буде шеф кабинета Ане Брнабић, а не градоначелник?“, рекао је Вучић.

Он је назначио да Малог сматра најбољим градоначелником Београда у последњих 30 година.

„Погледајте колико се ради у Београду, оно што у ’Београдској хроници‘ називате невољама и проблемима… Пошто људи морају мало да успоре и да сачекају, јер се ради и гради. Слушао сам најстрашније приче о фонтани, једној од десет најлепших фонтана у Европи, како се прелива вода.. Знате, вода мора да се прелива, некад сензори искључе фонтану због ветра. Али не можете то неписменим људима да објасните“, рекао је Вучић.

Он је додао да не види ниједан неуспех Синише Малог.

„Ја разумем да ви то морате да кажете да бисте се додворили онима, мрзитељима који мисле да је довољно да некога мрзе и да су тиме све постигли. Ако вам је неуспех то што је дуг Београда који је био 1,2 милијарде евра оборен на 650 милиона евра, онда вам честитам“, рекао је Вучић и додао да би волео да чује којем је то градоначелнику то пошло за руком у тако кратком периоду.

Мали је, додао је Вучић, испао „колатерална штета“ напада којима је прави циљ био он, а не Мали.

„Нисам имао времена и храбрости да се борим против много новца који је ушао из иностранства да би срушили мене, а не Синишу Малог. Моја је грешка и кривица и надам се да ћу некад моћи да се изборим са тим“, рекао је Вучић.

Он је упитао и када се то уређивало 150 фасада и у чије време се толико хотела и објеката градило као данас.

Спутњик

Тагови: ;