Москва почиње да ради на реципрочним мерама због ширења антируских санкција Вашингтон, рекао је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков.

„Ми жалимо што су се САД одлучиле за тај корак. Управо са таквим осећањем, јер је пропуштена још једна прилика да се приступи побољшавању наших односа. Ми започињемо рад на нашим узвратним мерама. Москва је више пута наглашавала да ће о политици администрације САД према Русији судити по њеним потезима, а не по изјавама. Дакле, не по сигналима, наговештајима или полузваничним импулсима, већ строго по делима. А ево. Дела говоре сама за себе”, рекао је он.

Он каже да најновије ширење америчких санкција неће утицати на државни курс Русије, а да њеним грађанима и компанијама неће нанети никакву штету.

„Ми ћемо доследно наставити свој досадашњи курс. Вашингтон, ширењем својих антируских санкција, смишљено тера воду на воденицу партије рата у Кијеву. То јест оних који не желе решење конфликта у Донбасу па су заинтересовани за крах Минских споразума. То као и обоарање сиријског авиона, противречи циљевима које сами Американци декларишу”, сматра Рјабков.

Руске узвратне мере ће највероватније бити објављене по завршетку самита Г-20.

Ката

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;