По налогу Вишег тужилаштва, полиција је током вечери и ноћи ухапсила шест особа, међу којима је и начелника Градске управе, под сумњом да су примали и давали мита, злоупотребили службени положај, злоупотребили јавне набавке и фалсификовали службене исправе.

Начелник Градске управе је ухапшен у центру града на очиглед великог броја пролазника, а затим је полиција привела двојицу службеника у Градској управи за локални развој, привреду, урбанизам и комунлане послове и тројицу ваљевских предузетника из грађевинских и самосталних занатских и трговинских радњи, пише Блиц.

Сви осумњичени ће у законском року уз кривичну пријаву бити приведени Вишем тужилаштву. Припадници полиције су извршили преметачину у канцеларијама и функционера и службеника у Градској кући до зоре.

Припадници Министарства унутрашњих послова су у Ваљеву, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, ухапсили по налогу вишег јавног тужиоца и одредили задржавање до 48 часова за осморо људи због постојања основане сумње да су извршили кривична дела примање мита, давање мита, злоупотребе службеног положаја, злоупотребе у вези са јавном набавком и фалсификовања службених исправа.

Осумњичени ће, у законском року и уз кривичну пријаву, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;