Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се не осећа посебно угроженим што остаје на „црној листи“ САД.

Он је додао да је веома јасно под којим условима је његово име на овој листу.

„САД имају право да продуже санкције, то је њихова држава и њихова ствар. Веома је јасно под којим условима је дошло до стављања мог имена на ту листу. Не осећам се посебно угроженим због тога, али мислим да би требало бити неугодније онима који су то на један некоректан начин извојевали, као што су амбасадор САД Морин Кормак, који сада седи у Сарајеву и заменик помоћника државног секретара Хојт Ји, и још неки који су то чинили из некаквих својих разлога. Међутим, видећемо и њима леђа веома брзо, па ћемо видети каква ће онда бити политика“, рекао је Додик новинарима у Брчком.

На питање новинара да прокоментарише одлуку америчког председника САД Доналда Трампа о продужењу уредбе о ванредним мерама у вези са западним Балканом, која обухвата и такозвану „црну листу“, Додик је рекао да је то у сваком случају ствар САД и да имају право да доносе какве год хоће одлуке.

Он је нагласио да ништа не чини у вези са том листом, нити да остане нити да буде скинут.

„Мислим да је то била неправда. Ако и они мисле тако, нека ме скину, а ако не мисле, баш ме брига. Битно је да Република Српска због тога није имала никакве штете“, нагласио је председник Српске.

Додик је рекао да сви могу да виде и прочитају да у САД постоји озбиљан политички сукоб између садашње и бивше администрације и да се преко тога преламају многе ствари, али да је то ствар те државе и да то не може да коментарише, пренела је РТРС.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ;