Египатска влада одобрила је данас предлог председника Абдела Фатаха ал-Сисија да се ванредно стање продужи за још три месеца, а снаге безбедности су убиле седам особа повезаних са нападима на цркве

Египатска влада одобрила је данас предлог председника Абдела Фатаха ал-Сисија да се ванредно стање продужи за још три месеца, а снаге безбедности су убиле седам особа повезаних са нападима на цркве.

Парламент је у априлу једногласно донео одлуку о тромесечном ванредном стању, чиме су проширене моћи владе да се суочи са непријатељима државе, одговорнима за бомбашке нападе на цркве у којима је скоро 100 особа изгубило живот, преноси Ројтерс.

Министарство унутрашњих послова Египта саопштило је да је убијено седам особа доведених у везу са скорашњим насиљем против хришћања, које укључује три бомбашка напада на цркву и пуцњаву, услед чега је скоро 100 особа изгубило животе.

Полиција је нашла скровиште екстремиста у пустињском кампу за обуку и покушала да их ухапси.

Екстремисти су отворили паљбу, на шта је полиција одговорила узвраћањем паљбе и до сада је пронађено седам тела, оружја, војне униформе и мотоцикл, наводи Ројтерс.

ТАНЈУГ/НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;