Пише Јуриј Селиванов специјално за News Front

Овај материјал аналитичког програма «Бекграунд» из Одесе је припремљен пре тачно седам година, 22 јуна 2010 године, као одговор на објаву локалног новинара који је инсистирао на томе да је немачки напад на Совјетски Савез био неминован. Тешко је расправљати се са неистомишљеником не чијој је страни реалност саме историје.

Међутим, тада сам сматрао да је неопходно да му одговорим, иако и до дана данашњег нисам у потпуности уверен да је тај рат био потпуно легитиман и да није било могуће да се избегну сви ти страшни губици.

Аналитички Програм «Бекграунд» емисија број 9: «Лиценца за убиство Русије»

Размишљам на ту тему покушавајући да завирим иза кулиса историјског процеса и да схватим шта их је заиста мотивисало и покренуло.

Данас сам одлучио да поново привучем вашу пажњу на емисију. Након седам година њен главни и логичан закључак не само да није изгубио на значају, већ је још више појачан. Јер је током тих година англосаксонски Запад почео све више и више да отворено манифестује и остварује своје агресивне пљачкашке намере према Русији и руској цивилизацији. И тако је још једном потврдио непроменљивост своје агресивне политике према источним словенским земљама. То је иста политика коју је средином прошлог века водила Немачка на челу са Хитлером.

А наша прича је само још један повод да мислимо о доследности непријатељског расположења Запада према нама. И да схватимо да њихове садашње авантуре у Сирији, Украјини и према многим другим земљама и народима нису нешто што је спонтано и случајно настало. То је манифестација истог курса који они прате стотинама година. И управо данас 22 јуна је још једна годишњица још једног покушаја да се уништи наша цивилизација.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;