Саветник начелника Исламске револуционарне гарде Хамид Реза Могадам Фар је, у интервјуу за РТ, прокоментарисао речи америчког Председника Доналда Трампа који је оптужио Иран да подржава тероризам.

«Нисмо то први пут чули од Американаца. Када желе да изврше притисак на Иран на овај или онај начин и да створе основе за нове санкције промовишући неке од својих интереса у региону, одмах оптуже Иран да подржава тероризам», рекао је Фар.

Он каже да у садашњим условима није више могуће наметнути друштву овакав став.

«Међународна заједница схвата да се САД, упркос чињеници да су организовали коалицију за борбу против ИД и тероризма у Сирији и Ираку, не боре активно против терориста у пракси (посебно у Сирији), већ их и подржавају. Таква је ситуација на терену», каже он, додајући да и сам Иран има проблема са терористима.

«Сви знају да је Иран веома озбиљно погођен тероризмом од 80их година прошлог века, а сада су жртве терориста и нуклеарни физичари. Тероризам је нанео велику штету Исламској Републици и иранском народу, а данас Иран плаћа високу цену због борбе против терориста. Тако да Американци немају права да оптужују Иран да помаже терористима», закључује он.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;