Албански сепаратисти спремају провокације против Срба у самопроглашеној држави “Косово”. Према изворима geopolitica.ru, на Космету је основни циљ Албанаца град Косовска Митровица насељен етничким Србима. С обзиром да српске енклаве немају никакву заштиту, шиптарске полицијске јединице ће лако окупирати град. Они поседују најновије и софистициране врсте оружја које су им допремили САД, ЕУ и Турска.

Претпоставља се да ће Албанци организовати блокаду мостова, спровести чишћење бранитеља становништва и покренути протеривање преосталих становника. Како је главни део српског становништво у региону сконцентрисан у Косовској Митровици — око 180 хиљада људи, преосталих око 25 000 у српским селима нису од стратешког интереса за Албанце и лако се могу потиснути.

На политичком нивоу, ова операција ће бити осигурана преко «законодавног тела Косова”. На почетку албанске операције, Србија ће бити парализована јер нема трупе на граници са Косметом и неће бити у могућности да дође у помоћ на време. Једини излаз ће бити ваздушна подршка међутим, сигурно је да ће се српском ваздухопловству супротставити САД из базе Бондстил која се налази на територији окупиране територије Косова и Метохије.

ЕУ ће Албанцима дати одрешене руке за обављање етничког чишћења «у разумним границама». Након неког времена, довољно да прође до тачке са које нема повратка, Брисел ће почети бирократске преговоре о «косовском питању».

Москва би могла да реагује веома брзо и адекватно, али Русија је далеко и руски извори су прилично ограничени у бази у Нишу.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;