Амерички председник Доналд Трамп предложио је да би на зид дуж границе са Мексиком требало поставити соларне панеле што би помогло да, како каже, зид постане самоисплатив. „Прилично добра машта? Добро? Моја идеја“, рекао је Трамп представљајући свој план.

Током митинга у Ајови, амерички председник Доналд Трамп питао је окупљене да ли желе да чују најновију идеју, за коју још нико не зна.

„Размишљамо о нечему јединственом. Када причамо о јужној граници (са Мексиком), тамо има много сунца, много топлоте. Мислимо да направимо соларни зид, тако да прави енергију и исплати сам себе. На овај начин, Мексико ће морати да плати мање и то је добро, зар не“, рекао је Трамп окупљенима у Ајови.

Убрзо након тога је додао: „Соларни зид, панели, предивно. Када мало боље размислите, што је виши то је вреднији. Прилично добра машта? Добро? Моја идеја.“

Навео је и да би постављање соларних панела улепшало зид.

„Размишљамо о нечему јединственом, говоримо о јужној граници, много сунца, много врућине. Размишљамо о изградњи зида као соларног зида који ствара енергију и сам се исплаћује“, навео је Трамп.

Агенција АП подсећа да је изградња зида била једна од главних тема током изборне кампање, али да се са изградњом још није почело.

Тагови: ; ;