Бивши Премијер Украјине Николај Азаров се, у интервјуу за РТ, осврнуо на информацију о томе да ће у Украјини опозиција у Врховној Ради започети опозив Председника Петра Порошенка. Према његовим речима, иницијатор ове акције је Јулија Тимошенко која на сваки начин жели да се докопа власти у земљи. Али, њени покушаји нису ништа друго него прости ПР.

«Знам Тимошенкову више од двадесет година. Она има патолошку жељу за моћи. Све што чини има за циљ само једно – да на било који начин оствари власт. Она је два пута била на власти и оба пута је колабирала економије земље. А сада жели да се докопа власти по трећи пут. Ово је типична ПР кампања јер је опозив Председника Украјине немогућ због непостојања закона о опозиву. Разговарамо о томе како је то могуће, али је у ствари немогућа ствар. Код нас је опозив дошао кроз Мајдан, али је Мајдан сварен и њен рејтинг је испод 10%», објаснио је он.

Азаров каже да је опозив немогуће спровести упркос чињеници да је украјински Председник Петар Порошенко током политичке каријере у више наврата кршио законе земље.

«Он је заслужио десет кривичних пријава, то је сигурно. Порошенко је зликовац над зликовцима и најгори Председник у историји Украјине, иако смо их различите имали. Али, за опозив је прво неопходно имати минимум 230 гласова за подршку закону. То не гарантује да ће га Порошенко и потписати. Штавише, 100% га неће потписати! Онда морамо наћи 300 гласова, а Тимошенкова заједно са Садовим нема више од 50 гласова. Закон је заправо тренутно немогуће усвојити», рекао је Азаров.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;