Око 30 особа данас је убијено у три експлозије бомби у Пакистану, саопштили су званичници

Око 30 особа данас је убијено у три експлозије бомби у Пакистану, саопштили су званичници.

Како су објаснили, најмање 13 особа је убијено у самоубилачком бомбашком нападу аутомобилом у југозападном граду Квета, док је још најмање 15 особа страдало у експлозијама две бомбе у северозападном граду Парачинару.

У нападу у Квети, који се догодио када је полиција зауставила аутомобил на контролном пункту како би га претражила, убијено је седам полицајаца.

Генерални директор полиције у провинцији Белуџистан, чија је Квета престоница, Абдул Разак Чима рекао је за Ројтерс да је бомбаш дигао у ваздух аутомобил напуњен експлозивима.

Према речима, портпарола болнице у Квети Васима Баига, рањено је 19 особа, а лекар Фарид Сумалан каже да је међу њима девет безбедносних званичника.

Одговорност за напад преузела је терористичка организација «Џамат ал Ахрахр» (што значи Скупштина слободних), која се одвојила од терористичке групе Талибански покрет Пакистана, у поруци коју је Ројтерсу послао портпарол те групе Асад Мансур.

Када је реч о друге две експлозије у којима је убијено најмање 14 особа у граду Парачинар, оне су се догодиле на пијаци у размаку од три минита, рекао је високо позиционирани званичник владе Вазир Кан.

Ниједна група није преузела одговорност за те експлозије.

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;