Лидер либанског шиитског покрета Хезболах Сајед Хасан Насралах изјавио је да би евентуални будући рат који би покренуо Израел против Сирије или Либана могао довести до ангажовања на хиљаде бораца из земаља попут Ирана, Ирака и Јемена.

Његова изјава имплицира да би припадници шиитске милиције, које подржава Иран, а који тренутно подржавају сиријског председника Башара ел Асада, могли да узму учешће уколико избије евентуални сукоб са Израелом у будућности, пренео је Ројтерс.

«Израелски непријатељ мора да зна, да уколико покрене израелски рат против Сирије или Либана, није познато да ли ће сукоби остати либанско-израелски или сиријско-израелски. Ово не значи да постоје државе које би директно интервенисале», рекао је Насралах.

Насарлах је додао да би то могло да отвори пут хиљадама или чак и стотинама хиљада бораца из целог арапског и исламског света да узму учешће у рату.

Лидер Хезболаха је у више наврата упозорио Израел да не напада Либан, где се налази седиште те паравојне организације и одакле она шаље своје борце да подрже сиријског председника Башара ел Асада у борби против побуњеника, навела је британска новинска агенција.

ТАНЈУГ/РТС

Тагови: ; ; ; ;