Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско -сат времена испред средњеевропског)

20:04

Вечерас око 18:10 украјинске снаге отвориле су ватру на индустријску зону Докучаевска. Том приликом рањена је жена 1963. годиште.

Данас око 16:50 украјинске снаге поново су напале ЛНР отварајући ватру на насеље Новотошковское у околини Стаханова. Том приликом рањена је деветогодишња девојчица. Она је задобила контузије.

Данас око 15:40 украјинске снаге започеле су напад на град Кировск. Током напада на град је пало минимум 10 пројектила а град је остао без воде. Под ватром украјинских нациста нашао се и град Стаханов где је током напада рањен дванаестогодишњи дечак. Дечак је задобио прострелне ране у подручју левог колена.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 35 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска, као и насеља Калиново, Калиновка и Сокољники.

Тагови: ; ;