Пише Дмитри Лекух

Украјина је, што се тиче Керченског моста, све ближа Лиги за заштиту права сексуалних мањина. У ствари, оно што је најупечатљивије по овом питању је потпуна бесмисленост догађаја. И његова потпуна бескорисност.

Као што је недавно објављено, поморска сила Украјина намерава да се жали Међународној поморској организацији јер подмукла Русија гради мост преко Керченског мореуза. А оно што је најзанимљивије, због недостатка поморског саобраћаја и надлежног Министарства, о будућој жалби је извештај поднео заменик Министра за инфраструктуру Јуриј Лаврењук.

Међутим, није у томе поента.

У принципу, руска кривица, по господину Лаврењуку, је очигледна. Лежи у чињеници да Русија није координисала са Украјином своја деловања у вези изградње спорног објекта. Само тиме је прекршила услове Конвенције УН о морском праву, споразум између Украјине и Руске Федерације о сарадњи у коришћењу Азовског мора и Керченског мореуза, као и низ других међународних споразума и докумената. Поред тога, Русија на 23 дана затвара пловни пут у периоду од августа до септембра ове године, што «може изазвати озбиљне проблеме не само по сигурност пловидбе, већ и по националну безбедност Украјине у целини». И заиста, по мишљењу украјинских власти, даља изградња и пуштање у рад моста преко Керченског мореуза ће довести до значајног смањења уласка бродова у луке Мариупоље и Бердјанска и на тај начин ће се смањити њихов промет. То је неприхватљиво.

Па шта? Шта да кажем? Дешава се..

Некоме се допадају момци, некоме девојке. Неко сматра да је доступност девојака криминал јер одвраћа момке једне од других. И нико никоме ништа не може да забрани — али то није најсмешније.

Да разјаснимо.

Најсмешнија ствар је Међународна поморска организација. Ова структура је поштована таман колико је и бескорисна.

Једноставно је.

Међународна поморска организација је у суштини и званично структура која има само саветодавни и консултативни статус. Њена мисија је да помогне да се одреде техничка питања сарадње између Влада да би се постигли највиши стандарди у области сигурности на мору и да би се спречило загађење.

Званично је у питању «Форум» преко кога државе чланице размењују информације, договарају се о питањима која се односе на мора и разматрају правни, технички и други проблеми који се односе на пловидбу. На пример, разматра се колико бродови загађују животну средину.

У ствари, то је све.

У реду, хајде да замислимо предивну слику света у коме Међународна поморска организација изненада, мада није сасвим јасно на основу ког преседана, осуди изградњу моста у Керченском мореузу. Највиши орган организације је Скупштина држава чланица. Они одржавају састанке сваке две године. То је уједно и савет организације. Он, између осталог, обухвата и Русију као водећу поморску силу. У сваком случају, још увек није сасвим јасно како би све то функционисало.

Вероватно би требало много напора да би се усвојио тај документ. Али и тада би једино могли да га згужвају и баце у канту. Или да га ураме и окаче на зид, па да уживају у њему током дугих јесењих вечери. Још боље, могли би да тркну директно до Лутрије или до, рецимо, лиге за сексуалне мањине.

Па, да! С обзиром на лепоту господина заменика Министра, боље би било да поднесе тужбу против Керченског моста некој од организација за заштиту сексуалних мањина.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;