Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, у разговору са потпредседником Владе Русије Дмитријем Рогозином, да су евроинтеграције стратешко опредељење Србије али да то не сме и неће пореметити добре односе са Русијом, што подразумева и уздржавање од увођења санкција.

Извор: Вечерње новости

Како се наводи у саопштењу, Вучић и Рогозин састали су се у Београду а српски председник му је захвалио што је руска делегација на свечаном пријему поводом његове инаугурације заступљена на тако високом нивоу и што је руски председник Владимир Путин одредио њега да пренесе поздраве и честитке.

«То сведочи о уважавању Србије као независне и суверене државе од стране Русије, као и о спремности двеју земаља да одржавају континуирани дијалог који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит», навео је председник Вучић и додао да добре политичке односе треба претворити у још боље економске везе.

Двојица саговорника су се сагласила да постојећа сарадња у енергетици, пољопривреди и другим областима треба да буде оснажена.

«Разговор се односио и на војно-техничку сарадњу, а председник Вучић је изразио захвалност на добром аранжману за набавку војне опреме која Војсци Србије омогућује неопходну модернизацију. Према последњим информацијама, потпредседник руске Владе Рогозин очекује да до испоруке дође у веома кратком року. Он је предложио и сарадњу у ваздухопловној индустрији», додаје се.

Вучић је Рогозину захвалио на континуираној и принципијелној подршци Русије кад је реч о Косову и Метохији, посебно у међународним организацијама.

Бета

Тагови: ; ; ;