Председник Ческе Милош Земан каже да проблем мигрантских квота није само у томе да их одбијају неке чланице ЕУ, већ првенствено у томе да неке земље ЕУ једноставно неће уопште да прихвате мигранте.

«Пажња! Мигранти не крећу у Чешку већ у Европу генерално. Код нас је сувише ниска социјална помоћ да би долазили добровољно. Сада већ 80% миграната чине људи из Африке. Дакле, не људи из земаља Блиског истока већ из Африке», рекао је Земан синоћ у редовном недељном интервјуу за ТВ Барандов.

Према речима чешког Председника, проблем је у томе што ЕУ покушава да Чешкој наметне мигранте којима Чешка није интересантна.

«Желе да нам натуре мигранте које ми не интересујемо. Није у питању само то да их ми нећемо. То је једна страна медаље. Али они неће нас. Они желе у Немачку или Шведску, у земље где је висок стандард и висока социјална помоћ», каже Земан, а преноси Бета.

«Већина захтева за азил је из Украјине. Немам ништа против тога да им се азил одобри зато што мислим да су вредни и да би обогатили наше тржиште рада», закључио је Председник Чешке.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;