Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 50 пута напале територију ДНР. Од тога 10 пута су напали након 00:00 када је ступило на снагу «хлебно примирје». Под ватром украјинских снага нашло се 21. насељено место.

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 12 пута прекршиле режим примрја. Ноћас у 00:35 из правца Станице Луганске отворили су ватру на споменик Кнезу Игору. Нападали су град Первомајкс и насеље Алмазное, Стаханов где је рањено двоје деце и оштећене две куће, насеља Доњецки, Калиново, Фрунзе, Калиновка, Желобок, Обозное, Сокољники и Ановка.

Током ноћи између 00:31 и 01:30 украјинске снаге су отвориле ватру на Докучаевск. Око 02:00 украјинске снаге су отварале ватру на насеља на југу ДНР на мариупољском правцу. Током ноћи евидентирани су напади и на доњецком и горловском правцу. Укупно током ноћи украјинске снаге су 7 пута прекршиле примирје које је наступило 24. јуна у 00:00.

Тагови: ; ;