Мир и стабилност у Европи је могућ само у случају ако Немци буду имали паметне односе са «великим суседом» Русијом, изјавио је бивши немачки канцелар Герхард Шредер на конгресу Социјал-демокератске партије Немачке, пише «Фокус онлајн».

Према речима немачког политичара, Социјал-демокератске партије Немачке би могла би да урадити много више ради побољшања односа Берлина и Москве. При томе, Шредер је изразио увереност да ће кандидат за место канцелара од социјал-демократа Мартин Шулц „радити на томе».

У исто време, бивша немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је једнопартијце да се боре против САД док је председник Доналд Трамп, по питањима спољне и трговинске политике. Парламентарни избори у Немачкој ће бити одржани 24. септембра 2017. године. Од њиховог резултата зависи ко ће бити нови канцелар. Тренутно је фаворит предизборне трке Хришћанско-демоксраска унија на челу са актуелном канцеларом Ангелом Меркел. Социјал-демократе под руководством Мартина Шулца заузима, према анкетама, друго место.

СПУТНИК

Тагови: ; ;