Пише Андреј Ваџра

Ових дана је заменик украјинског Министра за окупиране територије и расељена лица Георгиј Тука за NewsOne изјавио да у Украјини треба увести диктатуру.

„Демократија није подесна за управљање стадом. За градњу слободног, развијеног демократског друштва неопходне су оштре мере принуде“, рекао је он.

Другим речима, Тука је уверен да „украјинског мајмуна“, да би постао човек, треба тући батином.

У децембру 2016 је са сличним предлогом иступио Иља Кива, бивши шеф одељења за борбу против нарко-криминала који је тренутно саветник Министра унутрашњих послова Украјине.

„Нама је данас, на жалост, потребан тоталитарни режим да бисмо могли да заведемо ред у држави. Само тако можемо доћи до правне државе“, рекао је Кива тада.

Ево, овако актери „револуције достојанства“, односно државног преврата из 2014 и они који су тврдили да је власт коју су рушили газила достојанство својих грађана, сада отворено траже да се Украјина претвори у тоталитарну диктатуру која ће Украјинце тући штапом државне репресије као дивље мајмуне. Јер, то је тобоже једини начин да постану достојни људи у достојном друштву.

Значи ли ово да су диктатура и тоталитаризам главни инструменти за успостављање слободног друштва и развијене демократије у Украјини? Да ли је Мајдан био неопходан за успостављање диктатуре и тоталитаризма?

Али, поставимо питање: има ли у Украјини неке друге идеологије осим идеологије украјинског национализма? Зар децу у украјинским школама већ годинама не уче поједностављеном мишљењу у стилу „Слава Украјини! Херојима слава!“?

Уосталом, зар рат у Донбасу није покушај физичког уништавања оних који су устали против државног преврата из 2014 у Кијеву, оних који не признају идеологију украјинског национализма и ко није сагласан са постмајданском влашћу?

Одговори на ова питања већ су изашли на украјинске улице. Док представници кијевског режима јавно размишљају о неопходности тоталитаризма, по улицама украјинских градова под црно-црвеним заставама се крећу колоне унификованих индивидуа са свешћу дресираних мајмуна. Они се, уз помоћ палица и пиштоља, већ намећу украјинском друштву као господари. Они још нису државна власт, али су већ главна сила државне власти.

Међутим, ни то није најважније. Најважније је то што су управо ти унификовани индивидууми са свешћу дресираних мајмуна једина реална алтернатива садашњој владајућој клики у Кијеву која исисава последње из украјинских грађана претворених у послушно стадо. Свака друга алтернатива индивидуумима са унификованом свешћу мајмуна већ је уништена. Помисао на било какву другу алтернативу садашњој власти, која не би била нацистичка, у Украјини је већ сама по себи злочин.

Украјина више није у стању да себе замишља као не-националистичку, не-бандеровску, не-диктаторску и не-тоталитарну.

Зато: ако Украјина каква је данас и има неку будућност после Петра Порошенка, онда је она потпуно тоталитарна. У њој ће унификовани индивидууми са свешћу дресираних мајмуна на клизавом фундаменту хетакомби градити „Украјину за Украјинце“ који ће у своју „светлу будућност“ ићи у колонама „под конац“ и на звиждук великог вође, док ће се хорски орити „Слава Украјини! Херојима слава!“.

Ката

 

 

 

 

 

Извор fakti.rs

Тагови: ; ; ;