У северном делу Косовске Митровице данас су отворене просторије Удружења родитеља деце са посебним потребама «Подржи ме», које се налазе у објекту изграђеном донаторским средствима Републике Српске.

 

Председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је кључеве просторије председнику Удружења Ивани Ракић.

Арлов је рекао да је одлука Владе Републике Српске да просторије уступи овом удружењу потврда колико народ Српске, Влада и председник Републике Милорад Додик воде рачуна о Србима на Косову и Метохији.

«Влада Српске ће наставити са пружањем помоћи Србима на Косову и Метохији», рекао је Арлов.

Он је подсетио да је Влада Републике Српске пре пет година издвојила 500.000 КМ за изградњу 13 станова у северном делу Косовске Митровице намењених расељеним Србима и пословног простора површине 160 метара квадратних у коме би требало да буде отворен културни центар Републике Српске.

Председник Удружења «Подржи ме» Ивана Ракић захвалила је грађанима и Влади Српске, истичући да је ово удружење, као и велики број Срба са Косова и Метохије имало безрезервну помоћ из Српске.

«Не постоји српско домаћинство на Косову и Метохији које не дугује захвалност Влади и грађанима Српске на пруженој помоћи и подршци», рекла је Ракићева.

Просторије Удружења «Подржи ме» смештене су у Немањиној улици у северном делу Косовске Митровице.

Тагови: ;