Припадници екстремистичке Исламске државе покренули су контранапад против ирачких снага у Мосулу, али се и даље налазе на простору једног квадратног километра у Старом граду у Мосулу, јавља Би-Би-Си.

Ројтерс јавља да су ирачке снаге ставиле под своју контролу подручје Ел Фарук у Старом граду у Мосулу.

Исламска држава је распоредила велики број бомабаша-самоубица у резличитим деловима северног дела Мосула, али су ирачке снаге успеле веома брзо да ставе те делове града под своју конторлу, саопштили су ирачки званичници.

Припадници ИД налазе се на простору једног квадратног километра у Старом граду у Мосулу, наводи ирачка војска.

Ирачке снаге спречиле су талас самоубилачких бомбашких напада бораца Исламске државе код Старог града у Мосулу, саопштила је јуче ирачка војска.

Мета напада било је насеље западно од Старог града, последњег упоришта екстремиста у том граду, пренела је британска агенција.

Борба за Мосул отпочела је пре више од осам месеци и иако су ирачке снаге на моменте имали велике напретке, борбе унутар града су веома споре.

Већи део Мосула је под контролом ирачких снага од јануара, док је битка за последње упориште Исламске државе у Мосулу, Стари Град, почела у фебруару и како наводи Ројтерс, постаје најсмртоноснија битка у офанзиви.

Тагови: ; ;