Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се са директором Војнообавештајне управе Румуније генерал-мајором Марианом Симом, саопштило је Министарство одбране.

Ђорђевић и Сима истакли су традиционално добру сарадњу и пријатељске односе Србије и Румуније и два министарства одбране. Саговорници су се сагласили да су обе стране заинтересоване за даље унапређење свих видова међусобне сарадње, што би требало да буде конкретизовано током предстојећег сусрета министара одбране.

Министар Ђорђевић захвалио се румунском званичнику на принципијелном ставу Румуније по питању једнострано проглашене независности тзв. Косова, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Ђорђевић и Сима разговарали су и о мигрантској кризи и оценили да је реч о заједничкој безбедносној претњи, као и да се само заједничким деловањем и разменом информација она може држати под контролом.

Министар одбране упознао је саговорника са активностима које спроводе Заједничке снаге војске и полиције ангажоване на обезбеђењу државне границе, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

ПОЛИТИКА

Тагови: ; ; ;