Председник САД Доналд Трамп данас је на Твитеру написао да његов претходник Барак Обама није ништа урадио након што га је Централна обавештајна агенција (ЦИА) обавестила да се Руси мешају у изборе, јер је „очекивао да ће Клинтонова победити“.

„Разлог зашто председник Обама није урадио ништа у вези са Русијом, након што га је ЦИА обавестила о мешању, јесте тај зато што је очекивао да ће Клинтонова победити и није хтео да ’таласа‘. Он је сарађивао и ометао правду и то се није завршило добро по демократе и покварену Хилари“, написао је Трамп на Твитеру.

По свему судећи, Трамп се позвао на чланак америчког листа „Вашингтон пост“ који се бави питањем како се Обама понео према руским покушајима да се утиче на гласаче, наводи АП.

Трамп је рекао да истражитељи немају ниједан снимак који указује на то да су његови сарадници били у дослуху са Москвом како би се извршио утицај на америчке председничке изборе 2016. године.

„Након што су неколико месеци истраживали Русију ’под лупом‘, немају ниједан снимак мојих људи како сарађују. Нема сарадње и нема ометања (правде). Требало би да ми се извини!“, написао је Трамп на Твитеру.

СПУТНИК

Тагови: ; ; ; ;