Украјина преко Бугарске нелегално испоручује оружје терористима ИСИЛ-а: Константин Книрик

Део украјинског наоружања предвиђеног за терористе тзв. „Антитерористичке операције“ завршава у рукама других терориста – ИСИЛ-а, написао  је на свом блогу руководилац Информативне агенције News Front Константин Книрик позивајући се на истраживања групе бугарских новинара.

„Буквално данас, група бугарских новинара нам је саопштила резултате свог најновијег истраживања у коме су открили интересантне детаље, а најинтересантнији се везују за украјинско оружје из зоне тзв „АТО““- рекао је Книрик.

Према његовим речима 11. јуна око 23:30 преко украјинског граничног прелаза „Порубное“ Чернивачког граничног оделења Украјина прошла је колона камиона који су превозили укупно 2100 јединица граната ОГ – 15ВМ.

„Ово оружје је веома популарно међу терористима забрањене групације ИСИЛ-а“- додао је Книрик.

Овај пројектил дизајниран је да неутралише непријатељску силу као и ватрено оружје у опсегу од 1000 метара а за пуцање по групним циљевима и до 4500 метара.

„Ова пошиљка упућена је бугарској фирми „Акуис“ а пошиљалац је кијевска фирма са државним учешћем „Спецтехноекспорт“. Према оценама наших бугарских колега укупна вредност пошиљке је пола милиона америчких долара“- додао је он.

 

„Шта ће Бугарској украјинско оружје, посебно у тим количинама и куда оно иде даље? Због чега бугарске власти не коментаришу долазак у земљу овог оружја?“- пита се Книрик.

 

„Испоставља се да високи украјински војни званичници узимају оружје из зоне „АТО“ које после преко бугарске луке шаљу директно терористима. Можда због тога САД хоће да испоруче оружје Украјини, знајући где ће на крају оно завршити и коме ће служити“- резимирао је Книрик.