Добијена је оперативна информација о припреми провокације службе безбедности Украјине на граници са Кримом у односима са међународним посматрачима ОЕБС-а. Ово је изјавио заменик министра државне безбедности ЛНР Александр Басов.

«Према подацима које имамо, у рејонима пунктова ‘Каланчак’, ‘Чаплинка’ и ‘Чонгар’службеници Службе безбедности Украјине припремају напад на представнике посматрачке мисије, међу којима су — Ханс Петер Етер и Пол Маккалоу», рекао је он.

Министарство државне безбедности такође располаже информацијама о учешћу, у поменутој провокацији, запошљених у департману за контраобавештајни рад 5. Одељења Службе безбедности Украјине, који се у ово време налазе на помеутим пунктовима. Њихова имена су: капетан Колечко Сергеј Викторович, поручник Озерни Иван Николајевич, Павлик Владислав Викторович и Пархоменко Алексеј Станиславович.

«Још једна у низу провокација Кијева — ово је очигледан покушај дискредитовања Русије, заплашити представнике мисије ОЕБС и самим тим, залагање за увођење на линију разграничења међународне оружане мисије», изјавио је Александар Басов.

Тагови: ; ; ; ;