Злочинци из 8. пука специјалне намене украјинске војске објавили су на друштвеним мрежама слике припадника Народне милиције ЛНР страдалих од мина.

Цинизам и суровост украјинских егзекутора не знају за границу. Један од припадника 8. пука за специјалну намену Министарства одбране Украјине, извесни Рамиз Оруџев поставио је на својој страници и на страници 8. пука на друштвеним мрежама слику двојице убијених припадника Народне милиције који су мучени до смрти. После неког времена слике су уклоњене а угашена је и сама страница. Очигледно да је команда овог ревносног али глупог војника брзо прекинула овај начин промовисања њега али и целог пука.

 

 

 

 

 

Подсетимо у уторак 27. јуна Би-Би-Си је, позивајући се на изворе из Министарства одбране Украјине пренео да је 24. јуна недалеко од села Желобок у Славјаносербском рејону Луганске области током сукоба 93-е моторизоване бригаде украјинске војске и 4-е бригаде 2-ог армијског корпуса ЛНР заробљен руски војник Виктор Агејев. Познато је да је Агенев током 2014-2015. године служио у Новочеркаску а после прешао на службу по уговору у ЛНР. После неког времена новинарка украјинске ТВ ICTV Јулија Кириенко објавила је фотографије пасоша и војне легитимације заробљеног, наводног руског војника.

Остаје непозната судбина остале четворице војника. Колеге су изразиле наду да ће након објављивања бити спремни за размену. А «не пред камеру» додаје да после овог догађаја припадници 8. пука неће моћи да узимају заробљенике.

 

Тагови: ; ;