Руско Министарство одбране је демантовало да је украјинска војска заробила руског војника у Луганском региону, наводи се у саопштењу за РТ. О томе за «Экономика сегодня» говори политолог Александар Асафов.

«Причу о заробљеном руском шпијуну је Председник Украјине Петар Порошенко већ предвидео на недавном састанку са француским Председником Емануелом Макроном када је обећао да ће да пружи доказе о војном присуству Русије у Донбасу. Једина активност СБУ је била да, на захтев украјинских власти, ухвате руског војника. Само што су претерали са „доказима“.

За почетак, до пасоша руског војника не би могли доћи, јер се они чувају у канцеларији војне команде. Војне легитимације се издају код прелаза из једне војне јединице у другу. Тај документ, заједно са пасошем, може да има у рукама само неко ко није у војној служби.

Сем тога, митраљезац на борбеном задатку, каквим украјинске власти покушавају да представе Агејева, од докумената може да поседује само личну плочицу. У принципу, и иначе је немогуће замислити руског шпијуна који је у борбу пошао са свим документима у џепу. То је карактеристично само за цивиле. У питању је лоша намештаљка да би се донели «докази» о присуству руских трупа у ЛНР», каже експерт.

Ката

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;